Az oldal termékválaszték átalakítás miatt ZÁRVA van, a termékek eltávolításra kerültek!
...

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal! +36707780001

Blog

ALLERGIÁS BODRI? SEGÍTÜNK BEVÁSÁROLNI!

Szécsényi Réka
2021.11.26 20:00
ALLERGIÁS BODRI? SEGÍTÜNK BEVÁSÁROLNI!

ALLERGIÁS BODRI? SEGÍTÜNK BEVÁSÁROLNI!

Többféle jele is van annak, ha kedvenc kiskutyánk – a miénk éppen Bodri – allergiától szenved. A viszkető fülek, a duzzadt szemek, a hányás, hasmenés vagy a gyulladt bőr és a tömegesen hulló szőrzet mind-mind lehetnek arra utaló jelek, hogy a kutya valamire érzékeny. Akár szezonális, akár akut allergiával küzd kedvenced, első lépésként érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, és szakszerűen feltérképeztetni, hogy mi okozhatja a tüneteket. Ha az orvos a vizsgálatok során megállapítja, hogy allergiás kedvenced, annak általában szerves következménye, hogy a bevitt táplálékon is változtatni kell. Szerencsére ez ma már nem akkora kihívás, mint néhány évvel ezelőtt volt, hiszen számos hipoallergén táp közül válogathatsz – már online is -, amivel nemcsak változatosan tarthatod kedvenced étkezését, de egyben könnyen meg is óvhatod őt a kínzó tünetektől.

Online bevásárlókosarat elő! Mutatjuk lépésről lépésre, mit érdemes tudnod a hipoallergén kutyaeledelekről!

 

MI AZ, HOGY HIPOALLERGÉN KUTYATÁP?

Azokat a kutyaeledeleket hívjuk így, amelyek mesterséges színezéktől, tartósítószerektől és aromáktól mentesek. A hipoallergén állateledel célja az, hogy miközben rostban, ásványi anyagokban, fehérjében és jóféle zsírokban gazdag táplálékot nyújt kedvencednek, korlátozzon minden olyan összetevőt, ami allergiás reakciót válthat ki kutyád szervezetében.

 

SZÁRAZ VAGY NEDVES KUTYATÁPOT VÁLASSZ?

Kész mázli, hogy ebben a kérdésben nem kell kompromisszumot kötnöd! A hipoallergén kutyatápok száraz és nedves verzióban, többféle gyártótól, számos ízben elérhetőek. Ahogy az élet más területein is, úgy a kutyaeledelek piacán is végigsöpört a fürjhústól a lazacon át egészen a szarvas izgalmas ízélményein átnyúló gasztro-hullám, ami a megszokott ízek mellett igazán változatossá teszi a kedvencedről való gondoskodást. Ha kíváncsi vagy, vajon melyik íz jön be leginkább kutyusodnak, az úgynevezett Ízlelőbimbó-garanciával” ezt már könnyed tesztelheted.

 

MENNYI IDŐS KORTÓL ADHATÓ A HIPOALLERGÉN KUTYATÁP?

Jó tudni, hogy a hipoallergén kutyatápok kortól függetlenül, az állatorvos utasítása szerint akár már egészen kölyökkutya kortól adhatók az ebeknek. A tápok kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy fajtáját tekintve kistestű vagy nagytestű-e kedvenced, hiszen ezeknél az eledeleknél is, ahogy a felnőtt kutyák esetében is – a gyártók figyelembe veszik a kiskutyák növekedési méretét, valamint a korosztályuknak megfelelően szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, csonterősítőt és fehérjét.

 

ADD VAGY NE ADD? HIPOALLERGÉN TÁPOT MINDEN KUTYINAK?

A kérdés megosztó, akárcsak az embereknél a glutén- és laktózérzékenység esetén: ha még nem diagnosztizálták kutyusodnál az allergia bármelyik formáját, vajon szabad-e, érdemes-e hipoallergén kutyatáppal etetni?

A hipoallergén kutyatápokkal nagyon nem lehet mellé lőni, hiszen kortól és mérettől függően minden olyan vitamint és tápanyagot tartalmaznak, amelyek segítik kedvenced fejlődését. Ha ezt a táplálási megoldást választod, annyit mindenképp nyersz, hogy megelőzöd az esetlegesen kialakuló allergiát, illetve felnőtt kutya esetében nemcsak segítesz vele megőrizni kutyád egészségi állapotát, de elkerülheted vagy lelassíthatod az ízületi gyulladások kialakulását, valamint az elhízást.

 

 

HIPOALLERGÉN KUTYATÁPOKHOZ KLIKK IDE! → Hipoallergén kutyatápok

 

KÉRDÉSED VAN? SEGÍTÜNK!

+36 70 778 0001 ♡ www.allatiboldog.hu