Az oldal termékválaszték átalakítás miatt ZÁRVA van, a termékek eltávolításra kerültek!
...

Kérdésed van? Hívj minket bizalommal! +36707780001

Blog

MIT EGYEN A KUTYA TÉLEN? FIGYELEM! VÁLTOZNAK AZ ÉVSZAKOK!

Szécsényi Réka
2021.12.20 20:25
MIT EGYEN A KUTYA TÉLEN? FIGYELEM! VÁLTOZNAK AZ ÉVSZAKOK!

MIT EGYEN A KUTYA TÉLEN? FIGYELEM! VÁLTOZNAK AZ ÉVSZAKOK!

Ahogy a hideg beálltával a mi étkezési szokásaink is megváltoznak, ugyanúgy kedvenc négylábúink mindennapi betevőjét is érdemes átgondolni. A hőmérő higanyszálának konstans mínuszba fordulásával ugyanis, ahogy nekünk is, úgy a kutya szervezetének is megnő a bevitt szénhidrát- és zsír iránti igénye, a kinti hideg miatt viszont ezzel szemben lecsökken a szabadban töltött idő, vagyis kevesebb lesz a sétához kapcsolódó mozgás mennyisége. A kutyusok étrendjére éppen ezért kiemelten kell figyelni a téli időben, hiszen a több evés és kevesebb mozgás kombója negatív hatást mérhet Bodri egészségére és közérzetére.

A KUTYA ÉTRENDJÉNEK MEGTERVEZÉSE

A kutya étrendjének összeállításakor két fontos dolgot kell figyelembe venni. Az egyik a napi mozgás mennyisége és minősége, a másik pedig a kutyatáp összetétele. A házikosztot, ahogy a cicáknak, úgy a kutyusoknak sem javasoljuk, viszont érdemes körülnézni és betárazni a prémium, előre csomagolt, akár az interneten online is megvásárolható nedves és száraz kutyatápokból, vitaminokból és rágcsákból. Mind a száraz, mind a nedves tápok esetében lehetőség van a kutya méretének és korának megfelelő eledelt választani, ami szintén segít Bodri téli súlyát kordában tartani.

 

TÉLI MOZGÁS? JÁTÉKOKHOZ KLIKK IDE! → https://www.allatiboldog.hu/spl/439912/Kutya-felszereles

A HÚST IS HÚSSAL?

Amellett, hogy a kutyaeledel akkor jó, ha fehérjében gazdag, a kutyusok számára fontosak a növényekből, gabonából származó tápanyagok. A prémium kutyatápokat már ennek figyelembevételével állítják össze a gyártók, ügyelve arra, hogy a mindennapi etetés során változatos ízélményekben legyen részük tappancsos kedvenceinknek. A téli súlygyarapodás elkerülését az adott ételmennyiség szabályozásával lehet kordában tartani: ha valóban kevesebb a mozgás, akkor érdemes ebben az időben lecsökkenteni a jutalomfalatokat és a rágcsát, illetve ezekből is az alacsonyabb szénhidráttartalmú termékeket választani.

HELLO, KARÁCSONY!

A karácsonyi bejgli, töltött káposzta, sült húsok, halászlé és a jó magyar szokásonként változó étel-eszméletvesztésből – főleg, ha az ételekre még érzékeny is - érdemes a kutyánkat kihagyni. Értjük mi, hogy az asztalról lepattanó pulykafalatok, a kis darabka, tányéron megmaradt töltikápi friss kenyérrel, na meg a bejgli sarka az, amire négylábú kedvencünk töretlenül, akár órákon át is képes remegő könnyektől áztatott szemekkel zoomolni, a meg-megremegő kutyaszáj és az apró, nógató nyüszítések ne gyengítsenek el senkit! Az adventi időszak a tél legnehezebb periódusa az evészet terén. És ez nem csak a kutyánkra igaz.

UGYE, NEM KELL A MÉRLEG?

Hát de. Ha úgy érzed, hogy a téli időszak kutyusod súlygyarapodását illetően komoly veszélyeket rejthet, használd a mérleget! A mi technikánk az, hogy először magunkat mérjük meg, majd ölünkbe kapva a kutyát, újra ráállunk a mérlegre. A kutya méretétől függően szerencsés, ha van mellettünk valaki, aki leolvassa a mért kilókat, hiszen előfordulhat, hogy vagy a kutyától nem látjuk lefelé a mérlegen a számokat, vagy Bodri eleve akkora, hogy a mázsálón állva elkel a segítség.

 

TÉLI KUTYATÁPOKHOZ KLIKK IDE! → Téli kutyatápok

 

KÉRDÉSED VAN? SEGÍTÜNK!

+36 70 778 0001 ♡ www.allatiboldog.hu